Superscanner skal vise, hvad fedt og sukker gør ved kroppen ved sygdomme Professor Hans Stødkilde-Jørgensen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital får 17 mio. kr. til ny scanningsteknik. Teknikken skal vise, hvad kød, fedt og sodavand betyder for udvikling af livstilssygdomme.

Vi spiser mere kød og fed mad og drikker læskedrikke med masser af sukker. Men hvad betyder det for åreforkalkning, diabetes og sygdomme relateret til overvægt? Det har professor Hans Stødkilde-Jørgensen ved MR-Centret, Aarhus Universitet fået 17.354,883 kr. fra Det Strategiske Forskningsråds programkomite for sundhed, fødevarer og velfærd til at forske i, skriver Aarhus Universitet på sin hjemmeside. Hans Stødkilde-Jørgensen og hans kollegaer vil udnytte et såkaldt hyperpolariserings-system, som oprindelig er en dansk opfindelse, til at magnetisere sporstoffer. Sammenkoblet med...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement