Per Fink ny klinisk professor i funktionelle lidelser Ledende overlæge, ph.d., dr.med. Per Fink er blevet ansat som klinisk professor i funktionelle lidelser ved Klinisk Institut, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Klinik for Funktionelle lidelser, Neurocentret, Århus Universitetshospital, Århus Sygehus.

Per Fink holder tiltrædelsesforelæsning den 6. november kl. 15 i DNC Auditoriet, Bygning 10, Århus Universitetshospital, Århus Sygehus, Nørrebrogade. Titlen er: "Funktionelle Lidelser. En klinisk og samfundsmæssig udfordring".

Per Finks forskning ligger inden for funktionelle sygdomme, og hans forskning har vist, at hver fjerde dansker, der går til læge, har symptomer som muskel- og ledsmerter, mavesmerter, træthed, svimmelhed og kvalme uden påviselig kirurgisk eller medicinsk sygdom.

Per Fink tog medicinsk embedseksamen fra Aarhus Universitet i 1983.

Derefter blev han ansat som reservelæge ved Horsens Sygehus, hvor han gennemgik sin lægelige basisuddannelse. Han blev herefter ansat ved Psykiatrisk Hospital i Risskov og blev speciallæge i psykiatri i 1996. 

Per Fink har siden embedseksamen været aktiv forsker. Det resulterede i en ph.d.-grad fra Aarhus Universitet i 1993 med en afhandling omkring sammenhængen mellem forekomsten af psykiske og fysiske sygdomme.

I 1997 blev han dr.med. med en disputats om kronisk somatisering.

Han har publiceret over 100 videnskabelige artikler i internationale tidsskrifter, lærebogskapitler i Danmark og i udlandet og har omfattende foredrags- og forelæsningsaktiviteter i ind- og udland.

Per Fink har været dybt engageret i internationalt forskningssamarbejde og deltaget i flere internationale forskningsprojekter. Han har været medstifter af Den Europæiske Organisation for Liaisonpsykiatri og Psykosomatik og er Fellow of the Academy of Psychosomatic Medicine i USA. Han var ligeledes med til at oprette Interessegruppen for Liaisonpsykiatri under Dansk Psykiatrisk Selskab og var gruppens første formand. Han har fået flere forskningspriser.

Han udviklede sammen med kollegaer et undervisningsprogram til praktiserende og andre læger i behandling af funktionelle lidelser.

I 1999 blev han ansat som leder af Forskningsenheden for Funktionelle Lidelser ved Århus Universitetshospital og fik til opgave at opbygge den nyoprettede tværfaglige afdeling, og han blev samtidigt ansat som klinisk lektor ved Aarhus Universitet.

Skriv kommentar