Selen nedsætter risiko for diabetes Risikoen for at udvikle type-2-diabetes er nedsat med næsten 25 pct. hos personer på en selen-holdig kost sammenlignet med personer, der kun indtager lidt af mineralet.

Det viser resultatet fra et studie offentliggjort i tidsskriftet Diabetes Care. Selen findes naturligt i brød, kød og nødder og er kendt for at have anti-oxiderende egenskaber, der anses som gavnlige mod kroniske sygdomme herunder diabetes. Forskerne undersøgte data om livstilsfaktorer fra 7.000 kvindelige og mandlige sundhedsansatte gennem to årtier. Ingen havde type 2 diabetes ved begyndelsen, og kun 10 pct. udviklede sygdommen i de følgende år – en rate, der er markant lavere end for den generelle befolkning. Resultatet...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement